Печена бяла риба с аспержи

Печена бяла риба с аспержи

 

Необходими продукти:

  • 1.5 кг бяла риба
  • 500 г аспержи
  • 100 г масло
  • 3/4 ч.ч. (150 г) брашно
  • 500 мл прясно мляко
  • 2 бр. жълтъци
  • 70 г кисела сметана
  • 100 г сирене
  • 3 с.л. (30 г)галета
  • черен пипер
  • сол

 

Начин на приготвяне:


Почистената риба се поставя в малко количество вряща подсолена вода и се вари 10 минути. Изважда се, отстранява се кожата, рибата се поставя в огнеупорен съд, наоколо се подреждат сварените (или стерилизирани) и нарязани на парченца аспержи, залива се със сос бешамел, приготвен от маслена запръжка, сварена с прясно мляко и сол, към която са прибавени жълтъците, сметаната, настърганото сирене и черен пипер. Поръсва се с галета, изпържена в масло, и се пече около четвърт час.

 

Източник: http://www.receptite.com/





{START_COUNTER}