Печена бяла риба с аспержи Необходими продукти: - 1.5 кг бяла риба
- 500 г аспержи
- 100 г масло
- 3/4 ч.ч. (150 г) брашно
- 500 мл прясно мляко
- 2 бр. жълтъци
- 70 г кисела сметана
- 100 г сирене
- 3 с.л. (30 г)галета
- черен пипер
- сол
Начин на приготвяне: Почистената риба се поставя в малко количество вряща подсолена вода и се вари 10 минути. Изважда се, отстранява се кожата, рибата се поставя в огнеупорен съд, наоколо се подреждат сварените (или стерилизирани) и нарязани на парченца аспержи, залива се със сос бешамел, приготвен от маслена запръжка, сварена с прясно мляко и сол, към която са прибавени жълтъците, сметаната, настърганото сирене и черен пипер. Поръсва се с галета, изпържена в масло, и се пече около четвърт час.
Източник: http://www.receptite.com/
|