Паприкаш с яйца

EfrosiaEfrosia
Джедай
9806k1124k
Паприкаш с яйца1 / 2
29/09/2010
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
4-5
"Паприкаш, но не какъвто баба го е готвела, а в един много по-вкусен и съвременен вариант"

Необходими Продукти

  • яйца - 10 твърдо сварени
  • сметана - 300 г
  • лук - 1 малка глава
  • броколи - няколко розички
  • карфиол - няколко розички
  • зелен фасул - 1 шепа
  • чушки - 1 брой зелена
  • червени чушки - 1 брой
  • масло - 40 г
  • червен пипер
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изпържваме ситно нарязания лук в масло, прибавяме нарязаните на тънки ивички чушки, броколи и карфиол, почистения фасул.

Задушаваме до омекване, след което снемаме от огъня. Прибавяме червен пипер, сол, наливаме няколко лъжици вода и задушаваме малко.

Добавяме нарязаните на парченца яйца, затопляме и преди поднасяне заливаме паприкаша със сметана.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3.8
51
42
30
21
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Djeri
Djeri
Това е наистина много вкусно.
Но на края добавете малко черен пипер и лимонов сок.
06.10.2010 20:08